top of page
  • Forfatterens bildeOle-Chr

Fine dager mot Sognefjorden

Etter en litt småruskete passering av Stad ble det en rolig natt i Måløy. Tirsdag morgen satte vi kursen videre sørover. Vi rundet Hornelen og fikk selvsagt vinden rett i baugen i starten ut Frøysjøen. Etter hvert fikk vi en grei seilvinkel, seilene ble satt og vi koste oss et godt stykke under seil mot Florø. Rundt oss tårnet svarte skyer seg opp. Vi pakket seilene og i håp om å slippe unna det våte element gikk for full maskin inn mot Florø gjestehavn. I det vi skulle legge til slapp værgudene all sin vrede over oss, både vind og vann. Dryppende våte fikk vi en god plass på utsiden av bryggen. Ut på kvelden kom Sivert innom og det ble en kjekk kveld med hyggelig prat.

Etter rådslagning ble vi enige om å ta en ekstra dag i Florø. Onsdagen gikk med til en rusletur i byen og middag på en litt anonym kinaresturant men med nydelig mat. Tur innom båtbutikken i Florø hører også med, selv om det ikke er så mye vi mangler. Men en hyggelig båtprat kan man ikke ta for ofte.

Torsdag gikk ferden videre i fint sommervær. Ved innløpet til Sognefjorden fant vi en fin plass i Leirvik. Gjesteplass til to båter ytterst på anlegget til Bøfjord Båtlag.

Videre fredag innover Sognefjorden og fant en nydelig ankringsplass i Ortnevik. Det nye Rockna ankeret satt som fjell i god sandbunn. Det føltes som å bakke på grunn når det satt seg. Vi tok jolla i land og gikk en tur oppover svingen. For et flott sted. Lørdag videre til Balestrand. Skikkelig kjølig vind innover, men i Balestrand steg temperaturen til god sommervarme. Softis, sol og sommer. Ole Chr tik seg en tur på Raudemelen, mens de andre koste seg i båten eller ruslet rundt i sentrum. På kvelden ble Ole-Chr bursdag feiret på erverdige Kviknes Hotel med 4 retters middag. Når dette skrives er vi på god veg innover mot Flåm i overskyet vær, men fin temperatur.17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page