top of page
  • Forfatterens bildeOle-Chr

Ny båt og laaangt hjem....

Fredag 20 september:

Vi har kjørt fra Ålesund til Oslo for å hente ny båt. Denne uken har det vært et skikkelig drittvær, men denne helgen og hele neste uke er det flotte værmeldinger langs hele kysten.


Lørdag 21 september:

Tidlig opp lørdag - det må gjøres innkjøp til turen og bilen må lastes opp med så mye av det vi ikke trenger på turen som mulig. Robin er den heldige sjåføren. Forlater Blommenholm i 11 tiden i fantastisk vær. Sørover Oslofjorden er det helt vindstille. Bestemmer oss for å gå direkte til Stavanger uten andre stopp enn for å bunkre diesel. Geir skrev på face følgende natt til søndag:

«Klokka er 05:30 og vi begynner å nærme oss Grimstad. Går skift med 6 timer på og 3 timer søvn. Havnet i graut tykk tåke i 3 timer men den har heldigvis gitt seg. Innom Arendal på veien for å fylle diesel.»


Mandag 23:

"Å skrive noe på FB kl 5 om natta viser det seg at det ikke kommer helt rett ut. Turen fra Oslo har gått veldig bra. Noe sjø og perioder med tett tåke har gitt noe utfordring. Det tyngste har nok vært å gå i 37 timer i ett strekk. Lite søvn og Ole som har vært småsyk gjør det ikke bedre. Kjente veldig godt at humøret ikke var på topp når vi ankom Stavanger kl 02:00 i natt. Etter en god natts søvn er vi helt klart topp motivert igjen og går heretter bare dagsetapper. Om været holder seg som i dag er det ikke noe å klage på, bortsett fra at vi mangler solkrem og ser ut deretter." Vi stopper i Haugesund for å skaffe en GPS antenne som vi kan stole på. Førsteklasses service hos Brommeland Elektronikk AS som har antenne på lager og leverer denne rett om bord! Etter at GPS antennen er kommet på plass går turen videre til Bergen hvor vi tar natten. Det ble sent i dag også.....


Onsdag 24:

"Første dag vi har kommet til havn til normal tid. Kom til Florø i dag kl 19:30 og tok middagen på restaurant. Etter mat ble det avslapping med noe godt å drikke. Det blir nok ikke veldig sent. I morra blir det en sen avgang med shopping på den lokale båtforettningen."


Torsdag 25:

Av gårde fra Florø og ankom Silda til noenlunde fronuftig tid.


Fredag 26:

Rundt Statt og hjem til Ålesund. Total distanse fra Blommeholm til Skarbøvika 520 nm - ca 96 landmil.


42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Tur til Runde

Herlig flott senhøst. Sol og ikke en sky. Og heller ikke et vindpust.... Fikk med Johan på dagstur til Runde. Gikk tett opp mot Grasøyane hvor det var masse liv. Havert og steinkobb i stort antall. Må

댓글


bottom of page