top of page
  • Forfatterens bildeOle-Chr

Pinsetur til Urke i Hjørundfjorden

29. mai

Etter en ekstremt kjølig og våt vår, med snøvær langt inn i mai måned, kom endelig varsler om sommervær, sol og temperaturer over 20 grader. Av erfaring så er det varmere innover i fjordene enn ute i havgapet, så vi valgte å sette kursen innover Storfjorden. Avreise fredag kveld. I utgangspunktet var planen å gå innover til Stordalen og så videre til Geiranger, men under veis endret vi planen og satte kursen mot Urke. Til middag ble det servert taco som ble spist ute i cockpit under vegs. Ankom Urke gjestehavn litt før kl 22 om kvelden. Masse båt i havna, men vi fikk heldigvis plass mot kaien. Ankerdram og hyggelig prat med annet båtfolk før vi tok kvelden.

 

30. mai

Våknet til fantastisk utsikt inn Norangsfjorden mot Slogen og Øye. Ikke en krusning på sjøen! Vakrere enn dette kan det ikke bli.......

Etter en sakte start på dagen ble det en tur til Urke landhandel for å kjøpe is og supplere litt matforrådet. Mens Vilde og Geir slappet av i solen stakk Ole-Chr en tur opp mot Urkeegga, men snudde i toppen av bjørkebeltet der råtten snø gjorde det lite fristende å fortsette. Uansett fasinerende utsikt og når solen varmet opp snøen i fjellet gikk snørasene hyppig rundt om.

 

 29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page