top of page
  • Forfatterens bildeOle-Chr

Pinsetur til Urke i Hjørundfjorden

29. mai

Etter en ekstremt kjølig og våt vår, med snøvær langt inn i mai måned, kom endelig varsler om sommervær, sol og temperaturer over 20 grader. Av erfaring så er det varmere innover i fjordene enn ute i havgapet, så vi valgte å sette kursen innover Storfjorden. Avreise fredag kveld. I utgangspunktet var planen å gå innover til Stordalen og så videre til Geiranger, men under veis endret vi planen og satte kursen mot Urke. Til middag ble det servert taco som ble spist ute i cockpit under vegs. Ankom Urke gjestehavn litt før kl 22 om kvelden. Masse båt i havna, men vi fikk heldigvis plass mot kaien. Ankerdram og hyggelig prat med annet båtfolk før vi tok kvelden.

 

30. mai

Våknet til fantastisk utsikt inn Norangsfjorden mot Slogen og Øye. Ikke en krusning på sjøen! Vakrere enn dette kan det ikke bli.......

Etter en sakte start på dagen ble det en tur til Urke landhandel for å kjøpe is og supplere litt matforrådet. Mens Vilde og Geir slappet av i solen stakk Ole-Chr en tur opp mot Urkeegga, men snudde i toppen av bjørkebeltet der råtten snø gjorde det lite fristende å fortsette. Uansett fasinerende utsikt og når solen varmet opp snøen i fjellet gikk snørasene hyppig rundt om.

Temperaturer på godt over 20 grader og ikke en sky hele dagen. En herlig dag avsluttes som alltid med god mat, drikke og gode samtaler ut i de små timer.

 

31 mai

Fortsatt like herlig vær. Ikke en sky og varmt. Etter frokost og gode timer i solen kommer Kurt fra nabobåten og lurer på om vi blir med til Bentebu. Vilde vil helst slappe av med en bok, men Geir og Ole-Chr blir med. Etter noen strevsomme høydemeter blir den imponerende utsikten fra Bentebu studert. Turen gikk vider opp på Leknesnakken med 360 graders utsikt både utover og innover Hjørundfjorden.

Helt fantastisk! Denne utsikten går det ikke an å se seg mett på!


Etter ankomst båten tok Geir like godt en dukkert i den 12 grader kalde Norangsfjorden.

Etter dukkert og dusj gikk alle en tur på Kaihuset for en iskald øl og is.

Dagen ble avsluttet med nydelig biff og til slutt kortspill, monopol og prat utover kvelden.

 

01. juni

Etter frokost og litt teknisk assistanse hos nabobåten, ble kursen satt hjemover. Dorgestengen kom ut, gitaren ble funnet frem og vi koste oss i 3 knop hjemover. Ingen laks, men likevel en fin tur. Hjemme i Skarbøvika ca kl 17.00.


Med på turen: Vilde, Geir og Ole-Chr.

Utseilt distanse 57,5 nm23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page