top of page
  • Forfatterens bildeOle-Chr

Sightseeing rundt på Shetland.

I dag har vi leid bil, et gammelt vrak av en Peugeot 203. Motorlampa lyste, den trakk mot venstre og i tillegg er det jo venstrekjøring. Sjåføren hadde et svare strev med holde rett side og når man i tillegg møter kjøretøy imot på vår side…… Det gikk bra!

Vi var først innom det sydligste punktet på Shetland, Sumburgh Head Lighthouse. Utenfor der lå vi og krysset i ruskesjø og motstrøm når vi kom fra Orkenøyene for noen år siden. I klippene rundt er det et spennende fugleliv med havhest, alke, lunde, lomvi og krykkje.

Videre gikk turen til Bigton og St Ninians Isle med super sandstrand, runer fra et gammelt kloster og masse kaniner. Videre var planen å smake på verdens beste hummersuppe på Pierhead Bar, men dessverre er den nedlagt. I stedet endte vi opp på Scalloway Hotel og fikk en nydelig biff og god dessert. Vi ruslet rundtur Scalloway og kikket på minner fra englandsfarten under 2 verdenskrig. Videre gikk turen nordover til Toft for å se utover Sullom Voe, et sund med sterk strøm som vi skal passere i morgen på veg mot Færøyene.

Lei av en skranglekasse av en bil gikk turen tilbake til Lerwick og båten.

Planen er å sette kursen mot Færøyene i morgen tidlig.


13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page